Weekend met het gezin

Aan het einde van de week is het natuurlijk weer tijd voor het weekend en heb je twee dagen vrij om lekker te relaxen met je kinderen. In dit artikel bespreken we verschillende dingen die je met je familie kunt doen op zaterdag en zondag. Veel plezier met lezen.

Speel in het weekend samen spelletjes

Kinderen vinden het vaak leuk om de hele dag spelletjes te spelen. Dus maak er een leuke dag van met allerlei soorten spelletjes. Dit kan bijvoorbeeld een potje kaarten zijn, mens-erger-je-niet of memory. Tegenwoordig kun je zelfs gepersonaliseerde memoryspellen kopen. Hiermee heb je gegarandeerd een leuke avond. Wat je ook kunt doen, is iedereen in het gezin om de beurt een nieuw spel kiezen en speel het samen. Uiteindelijk kun je er zelfs een wedstrijd van maken: degene die de meeste spelletjes wint, mag kiezen wat er voor die avond gegeten gaat worden.

Geniet van de frisse lucht op het strand

Stel dat het nu lekker weer is, dan wil je natuurlijk toch naar het strand gaan? Met lekker weer kun je met de familie op het strand gaan liggen en zelfs zwemmen in de zee. Stel dat het weer achteraf minder goed is, dan kun je altijd nog een wandeling over het strand gaan maken met als afsluiting van de dag een lekker drankje of iets lekkers in een restaurant eten in de duinen.

Lees samen boeken

Lezen is een van de dingen die je kunt doen in het weekend met de kinderen, lezen kan zeer ontspannend zijn voor jezelf maar ook voor je kinderen. Ook leer je je kinderen nieuwe woorden en ideeën. Ga bijvoorbeeld eens naar de bibliotheek met je kinderen. Daar kun je boeken meenemen of naar een voorleesuurtje gaan.

Maak samen een fotoboek

Heb je tijdens al deze dingen leuke foto’s genomen? Doe ze allemaal bij elkaar en maak er een mooi boek van! Zodra het boek af is, kunnen jullie samen terugkijken op alle leuke dingen die jullie hebben gedaan.

Maak samen sieraden

Ga lekker samen met je kinderen knutselen. Een aantal leuke dingen die je hiermee kunt maken zijn bijvoorbeeld armbanden of kettingen. Gebruik kralen, veertjes, touw of glitters om zelf je eigen sieraden in elkaar te zetten. De kinderen zullen vast en zeker iets moois maken!

Samenvatting

Wij hopen dat deze leuke ideeën je hebben geïnspireerd. Met deze ideeën kun je een actief of ontspannen weekend organiseren. Ben je op zoek naar de juiste tips voor een vrijdagmiddagborrel? Lees dan vooral ook onze blog: Hoe maak je de vrijdagmiddagborrel leuker op het werk?. Wij wensen je een fijn weekend toe!

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *